Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2012. február 12., vasárnap

Sapi projekt


A képet zsuzsasagok.blogspot.com -ról loptam, remélem nem gond!

Én is elküldtem a kis sapikat a nővérkének, aki a Klinikán dolgozik, remélem megkapta.
A következőket a facebookról vettem át:
Sokan kötnek/kötöttek és horgolnak/horgoltak, most már nem csak a SOTE I. Klinikának, hanem a közelükben lévő kórházaknak is.
S ha egy üzlet beindul ..., újabb ötletek merültek fel:
Varga Anna a koraszülött.com szervezője feldobott két zseniális ötletet:
- A hazamenő babáknak köthetnénk/horgolhatnánk „egyensapit”, amit emlékként vihetnének magukkal a családok, egy olyan sapit, amivel akár az ország összes korababáját megajándékozhatjuk, köszöntjük az „életben”. Hatalmas küzdelmek árán jutnak el sokan odáig, hogy haza indulhatnak. A családoknak, az orvosoknak, a nővérkéknek nincsenek egyedül a küzdelemben, szeretettel gondolunk rájuk, értékeljük a munkájukat, drukkolunk minden pici babának, hogy testileg-lelkileg egészséges felnőttekké növekedjenek, hiszen minden újszülött messiás, mely feltűnt a családnak (Madách Imre után szabadon).
- Van egy Művészeti Iskola a Viharsarokban, a pedagógusok lelkesen tanítják a gyerekeket, akik mély-szegénységben élnek, sokszor kenyérre sem telik nekik. Szeretnénk őket is támogatni, kesztyűvel, sállal, sapkával...
- Szőcs Enikő (aki a szervezés oroszlán részét magára vállalta, ő volt a kötős-horgolós facebookos csoport összekötője a Klinikával), összetalálkozott a virtuális fonóban (by Mammka) alapítvánnyal, blogokkal, könyvkiadóval, akikkel összekapcsolódunk ebben a szép kezdeményezésben.
Ő írta:
"Az az érzésem, hogy valami nagyon komoly, nagyon mély és nagyon szép dologba nyúltunk bele! Hajrá lányok, anyukák, nagymamák! Végre megmutathatjuk, hogy a női energiáink, szeretetünk mennyi mosolyt tud csalni az arcokra!" (Szőcs Enikő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése